Kliknutím na tlačítko „Vstoupit“ prohlašuji, že jsem starší 18 let a nepřipustím, aby ke zde uvedeným datům přistupoval kdokoli nezpůsobilý či nezletilý.
Tento rum je bez přehánění malé umělecké dílo, výsledek mnoha let zkušeností a unikátních klimatických podmínek. Je destilován z fermentovaného čistého panenského sirupu z cukrové třtiny a zraje ve vysokohorských oblastech Quetzaltenango v Guatemale v nadmořské výšce 2300 metrů. Láhev nabídne jedinečnou směs rumů se stářím od šesti do dvaceti tří let. Po přivonění vás nejprve upoutá kombinace karamelu, vanilky, kakaa a máslových sušenek, spolu s tóny, které rumy získaly v sudech během zrání. Jistě oceníte chuť čerstvého ovoce, dřeva a aromatického koření. Je jemná a intenzivní. Za vším stojí unikátní výrobní proces - systém Solera.
Jedinečné klimatické podmínky
Rum zraje ve vysokohorských oblastech Quetzaltenango v Guatemale v nadmořské výšce 2300 metrů v lokalitě nazývané „The House Above the Clouds“, neboli Dům nad oblaky. Tím se vysvětluje jeho nebesky božská chuť.
Tento rum je bez přehánění malé umělecké dílo, výsledek mnoha let zkušeností a unikátních klimatických podmínek. Je destilován z fermentovaného čistého panenského sirupu z cukrové třtiny a zraje ve vysokohorských oblastech Quetzaltenango v Guatemale v nadmořské výšce 2300 metrů. Láhev nabídne jedinečnou směs rumů se stářím od šesti do dvaceti tří let. Po přivonění vás nejprve upoutá kombinace karamelu, vanilky, kakaa a máslových sušenek, spolu s tóny, které rumy získaly v sudech během zrání. Jistě oceníte chuť čerstvého ovoce, dřeva a aromatického koření. Je jemná a intenzivní. Za vším stojí unikátní výrobní proces - systém Solera.
Jedinečné klimatické podmínky
Rum zraje ve vysokohorských oblastech Quetzaltenango v Guatemale v nadmořské výšce 2300 metrů v lokalitě nazývané „The House Above the Clouds“, neboli Dům nad oblaky. Tím se vysvětluje jeho nebesky božská chuť.
Specifická kombinace mikroklima, půdy a teploty
Plantáže s cukrovou třtinou se nacházejí na jihozápadě Guatemaly v nadmořské výšce 350 metrů. Díky specifické kombinaci mikroklima, půdy a teploty se dle výrobce jedná o nejlepší plantáž cukrové třtiny na světě. K výrobě rumů se nepoužívá na rozdíl od ostatních melasa, ale panenský sirup.
Unikátní výrobní proces
Destilerie používá unikátní způsob zvaný systém Solera spočívající v tom, že se postupně míchají rumy různého stáří v sudech, kde dříve zrály americké whiskey, jemné sherry a delikátní vína. Z každého typu sudu rum získá část aroma, což v kombinaci s řídkým vzduchem a nižším atmosférickým tlakem vytváří jedinečné podmínky.
Systém Solera
Při tomto výrobním postupu se sudy staví na sebe od nejstaršího po nejmladší. Když nadejde čas stáčení, odebere se část rumu ze spodního sudu a doplní se z toho o patro výš. Postupuje se až k nejmladšímu sudu. Ten se pak doleje novým rumem. Výsledkem je bohatá chuť stálá napříč ročníky.
Neopakovatelná vůně
Po přivonění vás nejprve upoutá kombinace karamelu, vanilky, kakaa a máslových sušenek, spolu s tóny, které rumy získaly v sudech během zrání - ze sudů po sherry vůni pražených lískových a para ořechů, z bourbonových sudů karamelizovaný banán a sušený ananas. Výsledek je skutečně velmi působivý.
Exkluzivní chuť
Rum vám nabídne chuť čerstvě rozkrojeného ovoce, dřeva a aromatického koření. Chuť je na patře příjemně plná, krásně bohatá, s neobyčejnou medovou konzistencí. Ovoce pozvolna ustupuje dubovému dřevu, muškátovému oříšku a tabáku. Závěr je dlouhý, delikátně natrpklý, s tóny kávy, sladké vanilky, skořice a zázvoru.
Jak si rum nejlépe vychutnat
Udělejte si pohodlí, ať už sami, nebo s přáteli. Pro ten nejlepší a nejpříjemnější chuťový zážitek doporučujeme rum podávat ve sklence se silným dnem spolu s velkým kusem ledu.
Celosvětově ceněný rum
Tento špičkový rum se pyšní zlatem hned z několika renomovaných světových soutěží. Mnohými odborníky v tomto segmentu je považován za ten vůbec nejlepší rum na světě. Díky četným umístěním se tento karibský rum právem stal neoficiálním měřítkem kvality pro kategorii super prémiových rumů.
Podívejte se, kde můžete produkt koupit:
Skladem • 1 varianta70 Kč100 % • 228 recenzíDalší informace
Ron Zacapa Centenario Solera Gran Reserve 23y 0,35l 40%
Zacapa Centenario je guatemalský rum z panenského medu cukrové třtiny, který je destilován v destilační koloně a zraje systémem Solera v nadmořské výšce 2300 metrů. Během zrání je postupně uložen do nevypálených i vypálených sudů po bourbonu, do sudů po Oloroso sherry a po sherry Pedro Ximenez. V průběhu zrání je blendován se staršími rumy a výsledkem je rum neobyčejných kvalit o průměrném stáří 6 – 23 let.Od svého prvního uvedení na International Rum festival v roce 1998 až do roku 2002 získával rum Zacapa Centenario 23 pravidelně 1. místo v kategorii super prémiových rumů. Následně byl oceněn Platinovou medailí a byl uveden do Síně Slávy této prestižní světové soutěže. Stal se tak neoficiálním měřítkem kvality pro super prémiové rumy. Výsledek snoubení mayské kultury, unikátního výrobního procesu, a mistrovské práce master blenderky Loreny Vasquez, můžete dnes ocenit i Vy, nebo Vaši blízcí.
Informace
Obsah alkoholu: 40%
Obsah lahve: 0,35l
Země původu: Guatemala
Doba zrání: 23 let
Značka: Zacapa
Zákaz prodeje alkoholických nápojů osobám mladším 18 let.Objednáním alkoholu stvrzujete, že jste osoba starší 18-ti let.
Chybí či je nepravdivý některý důležitý parametr? Uvedené informace jsou pouze orientační, před zakoupením ve vybraném obchodě doporučujeme ověřit, že prodávaný model má klíčové vlastnosti dle vašich požadavků. I když se snažíme o maximální přesnost informací, bohužel nemůžeme zaručit jeho 100% správnost. Ceny produktů jsou uváděny včetně DPH.