Kliknutím na tlačítko „Vstoupit“ prohlašuji, že jsem starší 18 let a nepřipustím, aby ke zde uvedeným datům přistupoval kdokoli nezpůsobilý či nezletilý.
Aroma: komplexní, lehce kouřová a masitá vůně s ovocnými a bylinnými tóny a stopami pečiva, vanilky, vařeného banánu, pomerančové kůry a ananasu.Chuť: suchá, s květinovými a ovocnými tóny růžové vody, hrušek, hroznů, meruněk a jablek, ke kterým se přidávají tóny kokosového mléka, nového koření, chleba a ořechů.
Zrání
Xaymaca Special Dry ztělesňuje charakteristický jamajský styl se 100 % kotlíkovými rumy a intenzivní chutí, která zachycuje legendární "jamajský funk", pro nějž jsou typické tóny černého banánu, flambovaného ananasu a kouře.
Původ: Jamajka: destilerie Clarendon & Long Pond (melasa, kotlíková destilace).
Tropické zrání: 1-3 roky v sudu po bourbonu.
Kontinentální zrání: 1 rok v sudu po koňaku Ferrand.
Příběh V roce 1989 objevil Alexander Gabriel Maison Ferrand, jednu z nejstarších značek lihovin v regionu Koňak. Reputace této firmy je nesporná, avšak prodeje zaostávají. Láska na první pohled Alexandre Gabriela lapí do svých sítí a energicky se pustí do detailů a umění výroby Koňaků. Cestování následuje vášeň a tak si Alexandre vytvoří oddanou distribuční síť s podobně zanícenými partnery. Zakládá si na jeho hodnotách a vizi pro jeho firmu. I po dvaceti letech je většina jeho zakladatelského týmu stále pohromadě. V devadesátých letech se Alexandre i pročesává Karibikem s vizí najít nejlepší rum v celé oblasti. Takto vznikl Plantation, řemeslný sortiment rumů, z tropického podnebí, jež je základem jejich charakteru. O patnáct let věnovaných výrobě a zdokonalování rumu později získává Alexandre v roce 2012 ocenění Master Rum Blender of the Year na Golden Rum Barrel Awards a byl jmenován Lihovarníkem roku od Americké lihovarnické instituce. Dnes je Prezident a vlastník Maison Ferrand, Alexandre Gabriel oceňovaným ve své kategorii a napříč celým průmyslem. Nyní se soustředí na tři hlavní lihoviny, které reprezentují vášeň a vizi Maison Ferrand: Ferrand Cognac, Citadelle Gin a Plantation Rum : autentické lihoviny, které vyjadřují specifika individuálních oblastí z kterých pochází.
Xaymaca Collins
Ingredience:
50 ml Plantation Xaymaca
20 ml citrónové šťávy
20 ml cukrového sirupu
125 ml soda
Postup přípravy:
Do vysoké sklenice dáme led a nalijeme všechny ingredience.
Jemně promícháme.
Ozdobíme plátkem citrónu.
Podívejte se, kde můžete produkt koupit:
Skladem • 1 varianta99 Kč97 % • 11 421 recenzíShop roku '23 - FinalistaDalší informace
Chybí či je nepravdivý některý důležitý parametr? Uvedené informace jsou pouze orientační, před zakoupením ve vybraném obchodě doporučujeme ověřit, že prodávaný model má klíčové vlastnosti dle vašich požadavků. I když se snažíme o maximální přesnost informací, bohužel nemůžeme zaručit jeho 100% správnost. Ceny produktů jsou uváděny včetně DPH.